Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Veelgestelde vragen Giethoorn

Om alvast antwoord te geven op uw mogelijke vragen, publiceren wij hieronder het antwoord op de veelgestelde vragen Giethoorn m.b.t. bootverhuur en rondvaart. Werp hier a.u.b. eerst een blik op alvorens u contact met ons opneemt.

 

 

Kan ik verplaatsen of annuleren bij slechtweer?

Heeft u een bootje gehuurd of een rondvaart geboekt, dan bent u akkoord gegaan met onze algemene voorwaarden. Indien u wilt annuleren, bekijk dan de annuleringsvoorwaarden in onze algemene voorwaarden. Indien u een reservering wilt verplaatsen, is dit mogelijk. U kunt dan uw reservering éénmalig kosteloos verplaatsen na onze goedkeuring en bevestiging.

Wij snappen dat u bij hevige regenval niet voor uw plezier in een verhuurbootje gaat zitten. U kunt als het hard regent, meevaren met een overdekte rondvaart. 

 

Zijn er toiletten aanwezig bij de bootverhuur?i?

Ja, bij de souvenirwinkel op Hylkemaweg 13 hebben wij meerdere toiletten.

Wat is een Fluisterboot?

​Een fluisterboot is een boot voorzien van een elektromotor die wordt aangedreven door een aantal accu’s, waarmee u zeker 6 uur kunt varen op vol gas. Een elektromotor maakt geen lawaai, oftewel hij ‘fluistert’. Vandaar de naam ‘fluisterboot’. Iedere elektrische boot is een “fluisterboot”. Echter is iedere fluisterboot geen electrosloep. Bent u benieuwd geworden naar de verschillen, bekijk dan eens al onze verschillende verhuurboten.

Waarom kun je alleen elektrische boten huren in Giethoorn?

Het is voor bootverhuurders in Giethoorn verplicht om hun huurboten te voorzien van een elektromotor. Dit is al sinds begin jaren 90 verplicht voor de kwetsbare flora en fauna van Giethoorn. Een fluisterboot geeft namelijk geen stank- en geluidsoverlast en is minder schadelijk voor het milieu dan boten met een explosiemotor.

Heb je een vaarbewijs nodig in Giethoorn?

Nee, voor het huren van een fluisterboot in Giethoorn heb je geen vaarbewijs nodig. Een fluisterboot is namelijk niet langer dan 15 m, gaat niet sneller dan 20 km/h en/of is geen passagierschip. De schipper van een rondvaartboot heeft wel een vaarbewijs nodig. Indien u meevaart met een rondvaart door Giethoorn hoeft u niet zelf te varen maar bestuurt een van onze schippers de boot.

Krijg je instructies bij het huren van een bootje in Giethoorn?

Huurt u bij Koppers een bootje, dan krijgt u van ons instructies over het besturen van de boot. Het varen in een fluisterbootje in Giethoorn is niet moeilijk. Bij aankomst krijgt u van ons een vaarroute mee en leggen wij uit hoe de boot werkt. Bent u er klaar voor? Reserveer dan direct uw boot.

Is het varen met een stuurtje makkelijker in Giethoorn?

Varen in een boot met een stuurwiel vindt men over het algemeen makkelijker varen. Wij beschikken over meerdere typen verschillende verhuurboten. Zo zijn er de eenvoudige fluisterboten, waarmee je met de hand aan de buitenboord motor stuurt, en er zijn electrosloepen en consoleboten. Deze laatste twee boten hebben een stuurwiel. Veel mensen vinden het fijner om met een stuurwiel te varen omdat dit net als werkt als in een auto. 

 

Met hoeveel personen kan ik in een boot in Giethoorn?

De verhuurboten in Giethoorn zijn doorgaans geschikt voor 1 tot maximaal 8 personen. Het exacte aantal personen waarmee u in één boot kunt varen, is afhankelijk van het type fluisterboot. Klik op typen fluisterboten voor de verschillende soorten.

Hoe lang vaar je door Giethoorn?

Hoelang je door Giethoorn vaart, is afhankelijk van wat u wilt zien en of u onderweg wilt pauzeren (koffiedrinken, lunchen, zwemmen, etc.). Voor een standaard route heeft u minimaal twee uur nodig. Voor meer afwisseling of pauze heeft u drie uur, vier uur of langer nodig. U kunt een korte route nemen van 2 uur maar dus ook een gehele dag varen. Vooral als u wat langer vaart, is een bootje met kussens erg fijn. Bekijk hier onze verschillende verhuurboten.

 

Krijg ik een vaarroute mee in Giethoorn?

Bij het huren van een bootje, ontvangt u een vaarroutekaart die wordt uitgelegd.  Afhankelijk van uw wensen kan de bootverhuurder u verschillende opties laten zien. Uiteraard krijgt u de routekaart mee in de fluisterboot.

Kan ik een zwemvest krijgen indien ik een bootje huur in Giethoorn?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het in Giethoorn overal slechts 1 meter diep is. Voor volwassenen en oudere kinderen is het dus niet nodig om een zwemvest te dragen. Komt u varen met jonge kinderen, dan is het verstandig om hen een zwemvest te laten dragen. Huurt u een boot bij ons, dan kunt u een zwemvest meekrijgen. Wij hebben een aantal zwemvesten te leen. Onze zwemvesten kunt u gratis van ons mee krijgen. Het is echter niet mogelijk om de vesten te reserveren, waardoor ze al uitgeleend kunnen zijn. Wilt u dus zeker zijn van een zwemvest, dan kunt u het beste zelf een meenemen.

 

Mogen wij zelf eten/drinken meenemen aan boord?

 

Ja, huurt u een boot bij ons dan mag u zelf eten en/of drinken meenemen. Tevens is het mogelijk om blikjes frisdrank in de souvenirwinkel te kopen en mee te nemen. Houd er a.u.b. wel rekening mee dat alcoholische dranken verboden zijn aan boord voor zowel de bestuurder van de boot als de passagiers. Ter plekke kunnen eventueel meegebrachte koelboxen worden gecontroleerd.

Hoe diep is het water in Giethoorn?

De wateren rondom Giethoorn zijn circa 1 meter diep. Zowel in de grachten als op het meer. U hoeft dus niet bang te zijn. Pas echter wel op dat u niet vanaf de boot het water in duikt. 

 

Waar kun je zwemmen in Giethoorn?

Giethoorn staat bekend om het vele water. U kunt op verschillende plekken zwemmen in Giethoorn. Het beste kunt u zwemmen bij het ‘zwemeilandje’ op het meer het ‘Bovenwijde’. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij u om overal zwemschoenen te dragen.

Mag mijn hond mee in de boot in Giethoorn?

Ja, honden mogen mee in de boot. Huurt u echter een Electrosloep of een Sloep Deluxe, dan zijn honden niet toegestaan i.v.m. de kwetsbaarheid van de kussens. Honden mogen wel mee in de fluisterboot en in de consoleboot. U kunt hier de verschillen zien tussen deze boten.

In de rondvaartboot mogen ook honden mee zolang deze onder de tafel kunnen liggen. Vraag het uzelf af of het verstandig is om bijvoorbeeld met een grote Sint-Bernard of meerdere honden mee te varen. Op onze boekingswebsite kunt u der verschillende afvaarttijden van de rondvaartboot zien. 

 

Mag de kinderwagen mee in de fluisterboot/ rondvaart in Giethoorn?

Het meenemen van kinderwagens in een fluisterboot is op eigen risico. In de rondvaartboot mogen kinderwagens niet mee. Het gangpad moet namelijk vrij zijn in geval van calamiteiten. Het is mogelijk om de wagens in onze stalling te plaatsen.

Wat is er te doen in de winter in Giethoorn?

Giethoorn is een pittoresk dorp gelegen in de provincie Overijssel, Nederland, dat vooral bekend staat om zijn schilderachtige grachten en waterwegen. In de winter transformeert Giethoorn in een betoverende en rustige omgeving.

Tijdens deze tijd van het jaar kunt een een prachtige rondvaart door Giethoorn maken in een overdekte en verwarmde boot,

Echter kan het ook zo zijn dat het vriest. Hierdoor bevriezen de grachten en vormen ze een uitgestrekt netwerk van bevroren waterwegen. Helaas kun je dan geen bootje huren in Giethoorn of een rondvaart maken. Dit maakt het dorp bijzonder aantrekkelijk voor schaatsliefhebbers, die kunnen genieten van kilometers aan bevroren paden door het dorp en het omliggende platteland. Veel lokale bewoners en bezoekers nemen de kans om over het ijs te glijden en de winterse pracht van Giethoorn te ervaren.

Sommige van de karakteristieke boerderijen en huisjes langs de grachten worden omgeven door een prachtig sneeuwlandschap, wat het dorp een sprookjesachtige uitstraling geeft. Restaurants en cafés in Giethoorn verwelkomen bezoekers met warme dranken en lokale lekkernijen, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen na een dag op het ijs.

Over het algemeen biedt Giethoorn in de winter een serene en sfeervolle ervaring en het is een geweldige bestemming voor iedereen die van winterse activiteiten en betoverende landschappen houdt. Wilt u genieten van deze prachtige winterse taferelen, boek dan een rondvaart door Giethoorn.

Welke souvenirs van Giethoorn zijn er?

Het kopen van souvenirs in Giethoorn kan een leuke manier zijn om herinneringen aan je bezoek aan dit pittoreske dorp vast te leggen. In beschikken wij over 3 verschillende souvenirwinkels door het dorp. In onze winkels kun je typische Nederlandse en Giethoorn-gerelateerde souvenirs vinden. Hier zijn enkele ideeën voor souvenirs om te kopen in Giethoorn:

  1. Klompen (Houten Schoenen): Houten klompen zijn een klassiek Nederlands souvenir en kunnen in onze winkels in Giethoorn worden gekocht. Ze komen in diverse maten en versieringen, waardoor ze een leuke en traditionele herinnering zijn.
  2. Delfts Blauw Aardewerk: Delfts Blauw is een beroemde Nederlandse aardewerkstijl, en je kunt vaak prachtige Delfts Blauwe souvenirs vinden in onze winkels in Giethoorn, zoals borden, tegels en vazen.
  3. Foto’s en Postkaarten: Je kunt ook ansichtkaarten en foto’s van Giethoorn kopen in onze souvenirwinkels om de prachtige landschappen en huizen van het dorp te herinneren.

Het is altijd een goed idee om onze medewerkers te vragen om aanbevelingen voor specifieke souvenirs, omdat ze je vaak kunnen wijzen op unieke en speciale items die misschien niet direct voor de hand liggen. Vergeet niet dat het kopen van souvenirs een leuke manier is om je reiservaring te herinneren.