Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Vaarroute Giethoorn

Vaarroute Giethoorn mee in de boot

Huurt u een bootje bij Koppers, dan krijgt u ook een vaarroutekaart van Giethoorn mee. De vaarroutes zijn afhankelijk van hoelang u wilt varen. Bij aankomst legt een medewerker de vaarroute van Giethoorn uit en krijgt u deze mee. Aan de hand van deze vaarroute kunt u navigeren door alle grachten en over de meren van Giethoorn.

2 à 2,5-uurs vaarroute door Giethoorn

De kortste route om te varen door Giethoorn is 2 uur. Dit is de gele vaarroute b. Deze route gaat door het centrum van Giethoorn, over het meer en door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ongeveer na 5 minuutjes varen vanaf het vertrekpunt bij Koppers Giethoorn, vaart u al onder de houten bruggetjes door en langs de oude boerderijtjes met rietgedekte daken. Hierna steekt u over het meer “Het bovenwijde” naar het natuurgebied. U vaart ongeveer 45 minuten door het natuurgebied waarna u weer door het centrum terugkeert naar het vertrekt/startpunt.

3 à 3,5-uurs vaarroute door Giethoorn

Dit is de groene route op de vaarroutekaart. De drie uurs tocht gaat net zoals de 2-uurs tocht door het centrum van Giethoorn, over het meer en door het natuurgebied. U vaart iets langer waardoor u ook een gedeelte door Giethoorn-Noord vaart. Het extra uurtje brengt u dus net wat langer door het centrum en door de natuur van Giethoorn. Tevens vaart u, indien u drie uur gaat varen, niet alleen over “Het bovenwijde” maar ook over het meer “Het Molengat”.

4-uurs vaarroute door Giethoorn

Mocht u 4 uur gaan varen, dan vaart u ook door Giethoorn-Noord heen. Dit is de rode route op de vaarroutekaart. Giethoorn Noord is hetzelfde als Giethoorn Zuid. Daarentegen is het kleiner dan het zuidelijker gedeelte van Giethoorn waardoor het minder bekend is en hier minder vaak wordt gevaren. Echter vaart u in Giethoorn noord ook in de kleine grachten, onder de bruggetjes door, langs de oude boerderijtjes en is het even prachtig als Giethoorn Zuid. Indien u de 4-uurs tocht maakt, volgt u de rode pijlen op de vaarkaart.

5-uurs vaarroute door Giethoorn

De tijdsduur van de tochten die hiervoor staan beschreven, zijn gebaseerd op continu varen. Dit houdt in dat als u , bijvoorbeeld de 3-uurs tocht gaat doen, u ook 3 uur aan het varen bent. Wilt u bijvoorbeeld de 2-uurs tocht maken en onderweg uitstappen voor een kop koffie, om even de benen strekken op het eilandje of om in het natuurgebied de uitkijktoren te beklimmen, dan bent u al langer onderweg. Hierdoor kunt u dus ook de boot langer huren dan de vaartijd. Mocht u bijvoorbeeld door geheel Giethoorn willen varen en ook nog uitstappen of zwemmen, huur dan de boot voor de gehele dag.