Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een rondvaart maken in Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Koppers Giethoorn

Wilt u een bootje huren Giethoorn?

Rondvaart Giethoorn

Botenverhuur- en rondvaartbedrijf Koppers is hét adres voor een overdekte rondvaart door Giethoorn en omgeving. Geniet van onze dorpsrondvaart of natuurrondvaart onder het genot van een gratis bekertje koffie, thee of limonade. Wij beschikken over elektrische (geluidloze) rondvaartboten voorzien van tafeltjes met 48 zitplaatsen per boot. Tijdens de rondvaart vertelt onze schipper u vele interessante wetenswaardigheden over het ontstaan en de geschiedenis van het dorp. Ervaar de rust van Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de natuur.

Een rondvaart door Giethoorn met een ervaren schipper

Onze ervaren schippers zijn allen in het bezit van een vaarbewijs en hebben tal van rondvaarten gegeven in diverse (weers)omstandigheden. Het varen gaat onze schippers dan ook goed af! Daarnaast fungeert de schipper als gids en als gastheer van ons mooie dorp Giethoorn. Hij vertelt u graag van alles over het ontstaan, de geschiedenis en andere wetenswaardigheden van ons karakteristieke waterdorp; onder het genot van een gratis bekertje koffie/ thee of limonade voor de kinderen. Tevens wijst hij u op de prachtige plekjes die te vinden zijn in het Venetië van het Noorden. Een rondvaart door Giethoorn, ook wel de dorpstocht of dorpsrondvaart genoemd, is een prachtige boottocht!

Mogelijkheden voor een rondvaart door Giethoorn

De 1-uurs dorpstocht is de reguliere rondvaart en gaat door het centrum van Giethoorn met de bruggetjes en de oude boerderijtjes. Daarnaast vaart de rondvaartboot ook een gedeelte over meer “Het Bovenwijde” zodat u een mooi beeld heeft van het dorp. De Natuurtocht (2 uur) gaat evenals de 1-uurs tocht door het oude dorp, over het meer het Bovenwijde en door natuurgebied “De Wieden”. Wij kunnen ook een alternatieve tocht (3 uur of langere rondvaart) aanbieden. Deze tocht kunt u in overleg met ons nader samenstellen; met bijvoorbeeld bezoek eetgelegenheid, zwemeiland in het Bovenwijde, uitkijktoren Natuurmonumenten, picknick gelegenheid, zwemstop, etc.

Vertrektijden rondvaart Giethoorn

Bij Rondvaartbedrijf Koppers beschikken wij over 3 grote elektrische rondvaartboten. Met hoeveel boten wij per dag varen, is afhankelijk van de drukte. Zo varen wij in het voor- en naseizoen met 2 boten. In de drukkere periode zoals weekenden, schoolvakanties en in de zomerperiode varen wij dagelijks met 3 boten. Indien er grote groepen op de planning staan of indien er behoefte is aan nog een rondvaartboot, dan kunnen wij middels ons zusterbedrijf Rondvaart Zuideinde altijd nog meer rondvaartboten inzetten. Kortom, elke dag vertrekt er ieder half uur een 1-uurs rondvaart tussen 10:30 en 16:30. De andere tochten zijn op aanvraag en met u in overleg.